YES Metropoli – yrittäjyyskasvatushanke

YES Metropoli tarjoaa yrittäjyyskasvatusta tukevia työkaluja kouluille, opettajille, oppilaitoksille ja etsii uusia toimintamalleja yrittäjyyskasvatuksen toteutumiseen ja toimii yrittäjyyskasvatuksen verkottajana sekä yhteistyöfoorumina.

yes_metropoliYES Metropolissa toimivat Helsingin Yrittäjät, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulun pienyrityskeskus, Helsingin kaupunki, opetusvirasto. Yhteistyökumppaneina toimi myös Suomen lukiolaisten liitto ja Osku ry. Hanketta on ollut rahoittamassa Uudenmaan liitto.

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston rooli YES Metropolissa oli Nuori Yrittäjyys ry:n toimintamallien levittäminen toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla.

Hyppyri – Helsingin yrittäjyyskasvatuksen polku

Vuoden 2014 aikana laadittiin Helsinkiin yrittäjyyskasvatuksen strategia »

Tavoitteena oli mallintaa yrittäjyyskasvatuksen polku, jossa yrittäjyyskasvatus on osa koulutusta perusasteelta korkeakoulutukseen saakka. Strategiatyössä pureuduttiin erityisesti toisen asteen yrittäjyyskasvatukseen. Strategiatyöllä pyrittiin osallistamaan opettajia ja opiskelijoita, kouluja ja oppilaitoksia sekä elinkeinoelämää ja muita yrittäjyyskasvatuksen toimijoita kehittämään yrittäjyyskasvatusta Helsingissä.

Lisätietoja YES Metropolista osoitteesta metropoli.yes-keskus.fi »

Lisätietoja Nuori yrittäjyys ry:stä osoitteesta nuoriyrittajyys.fi »

vipuvoimaa

euroopansosiaalirahasto

ely