Merkonomi, liiketalouden perustutkinto, aikuisten päiväkoulutuksena

Merkonomi, liiketalouden perustutkinto peruskoulun jälkeen

Aikuisten päivätoteutuksesta nopeasti työelämään! Merkonomina voit tehdä töitä yhteiskunnan eri osa-alueilla kaupan ja hallinnon osaamista vaativissa tehtävissä tai yrittäjänä, myös kansainvälisessä ympäristössä. Aikuisten linjalta valmistut merkonomiksi vain 1–1,5 vuodessa. Liiketalouden perustutkinnolla voit hakea jatko-opiskelemaan korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ylioppilaspohjalta voit myös opiskella merkonomiksi englannin kielellä (QBA)


 
TutkintoTutkinto Liiketalouden perustutkinto (merkonomi), 180 osp
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus lukio, ammatillinen perustutkinto tai riittävä työkokemus *
Opintojen kestoEi pääsykoetta
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto 1–1,5 vuotta, päätoimista päiväopiskelua Pasilassa »
Suorahaku 8. - 16.6.2017Koulutus alkaa syksyllä 2017. Tarvitset todistuskopiosi ym. liitteet sähköisinä, kun haet:
Hae koulutukseen
* Työkokemuksen riittävyys arvioidaan tapauskohtaisesti. Voit päästä aikuisten linjalle työkokemuksella, jos alan työkokemuksesi voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Opiskele merkonomiksi ja suuntaa liiketalouden töihin tai jatko-opintoihin

Aikuisten päiväopiskelu merkonomiksi on päätoimista päiväopiskelua ja kestää tyypillisesti 1,5 vuotta. Opiskeluaika voi lyhentyä jopa vuoteen, jos sinulla on aiempia opintoja tai työkokemusta, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja. Valitset hakuvaiheessa, suuntaudutko Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalle, jossa vaihtoehdot ovat palvelu- ja kaupan ala tai finanssipalvelut, tai Taloushallinnon osaamisalalle jossa erikoistut taloushallintoon.

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Palvelu- ja kaupan ala
Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalla

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalla voit erikoistua myynnin ja kaupan alan tehtäviin. Tällöin valitset aikuisten toteutuksen hakuvauheessa suuntautumisvaihtoehdoksi palvelualan tai kaupan alan. Kehität esiintymiskykyäsi, kielitaitoasi ja tiimityötaitojasi. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:

Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä

Katso Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan rakennekaavio »

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Finanssipalvelut
Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalla

Voit hakea opiskelemaan finanssialaa Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalle. Aikuisten toteutuksessa valitset erikoistumisen jo hakuvaiheessa. Finanssiala on Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan toinen suuntautumisvaihtoehto. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:

Finanssialalla: palveluneuvoja, asiakasneuvoja, pankkitoimihenkilö, vakuutusneuvoja, yrittäjä

Katso Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan rakennekaavio »

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Talous- ja toimistopalveluiden
osaamisala

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalta voit suunnata monenlaisiin taloushallinto- ja toimistotehtäviin. Saat hyödyntää tarkkuutta ja loogista hahmotuskykyä. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja hyödyntämään toimiston ja taloushallinnon sovelluksia ja työvälineitä. Voit työllistyä esimerkiksi tilitoimistoihin.

Taloushallinnon työtehtäviä voivat olla esimerkiksi: taloushallinnon assistentti, kirjanpitäjä, yrittäjä

Katso Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalan rakennekaavio »


Verkkokaupan merkonomi: ylioppilaspohjainen erikoistoteutus 2016

verkkomerkonomi-tietokone-2Vuonna 2016 järjestimme ensimmäisen verkkokauppaan erikoistuvan merkonomikoulutuksen. Sähköinen kaupankäynti ja digitaalinen liiketoiminta ovat vahvassa kasvussa ja tarvitsevat yhä enemmän alalle erikoistuneita ammattilaisia ja osaajia.

Vähittäiskauppaa koskevan verkkokaupan myynti on kasvanut vuodesta 2010 vuoteen 2014 mennessä 25 prosenttia ja on muuta verkkokauppaa parempi. Sähköisen kaupankäynnin myynnin jatkuva kasvu on luonut tarpeet lisätä ammattitaitovaatimuksia ja osaamista liiketalouden perustutkinnon sisältöihin. Kehitimme vuonna 2016 sähköiseen kaupankäyntiin erikoistuvan merkonomikoulutuksen, joka tarjoaa liiketoiminnan perusteiden lisäksi mahdollisuuden kehittyä digiorientoituneeksi asiantuntijaksi tai verkkokaupan yrittäjäksi.

Seuraavaa verkkokaupan merkonomikoulutusta ei ole tiedossa.
Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Opiskelu verkkokaupan merkonomin koulutuksessa 2016 toteutaan päiväopetuksena monimuotomenetelmiä hyödyntäen. Oppimis- ja osaamistavoitteiden henkilökohtaisella suunnitelmalla määritellään sinua koskevan lähiopetuksen ja työssäoppimisen määrä. Opinnoissa hyödynnetään myös laajasti verkko-opetusta.

Vaikuta merkonomiopintojesi etenemiseen
Sähköiseen kaupankäyntiin painottuva merkonomikoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa itse osaamistavoitteidesi saavuttamiseen ja opintojesi kestoon. Jos olet suorittanut lukion tai muun ammatillisen perustutkinnon, voit saavuttaa merkonomitutkinnon joustavasti osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen kautta. Aikaisempi opiskelusi ja osaamisesi otetaan huomioon, ja aikaisempi kokemuksesi voi lyhentää opiskeluaikaasi. Osaamisesi on tutkinnon mitta, osoitat sen ammattiosaamisen näytöissä. Noudatat opinnoissasi henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa.

Verkkokaupan merkonomin jatko-opintokelpoisuus
Merkonomin tutkinnosta eli liiketalouden perustutkinnosta (180 osp) saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin. Voit hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi ammattikorkeakouluihin ja jatkokouluttautua merkonomista tradenomiksi.

Meiltä saat

  • Muista erottuvan uudenlaisen liiketalouden perustutkinnon kasvavalle kaupan alalle
  • Vahvan investoinnin digitaaliseen liiketoimintaympäristöön hyödyntää uudenlaista osaamista ja rakentaa urakehitystä
  • Kattavan ja arvostetun liiketalouden perustutkinnon uudistuvassa oppilaitoksessa jopa vuodessa

Seuraavaa verkkokaupan merkonomikoulutusta ei ole tiedossa.
Ota yhteyttä ja kysy lisää:


Liiketalouden perustutkinto aikuisena

Merkonomikoulutuksen aikana opit yleisiä työelämätaitoja kuten tiimityötaitoja ja yrittäjyystaitoja, joita arvostetaan työssä kuin työssä. Voit hakeutua töihin sellaisen yrityksen palvelukseen, joka toimii sinua kiinnostavien asioiden parissa.

Liiketalouden perustutkinnon eli merkonomin opintoihin kuuluu vähintään 60 osaamispistettä eli noin reilut puoli vuotta työssäoppimista. Työssäoppimisen aikana opit käytännön töitä tehden ja suoritat opintoja työpaikalla.

Kun aloitat opiskelun meillä, saat käyttöösi oman henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen. Saat lunastaa koneen itsellesi veloituksetta, kun päätät opinnot määräajassa.

Jatko-opintokelpoisuus liiketalouden perustutkinnosta

Merkonomin eli liiketalouden perustutkinnosta (180 osp) saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin. Liiketalouden perustutkintotodistuksella voit hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi ammattikorkeakouluun, merkonomista tradenomiksi. Voit myös hakea yliopistoihin ja korkeakouluihin. Oppilaitoksesta ja meillä tekemistäsi suorituksistasi riippuen voit saada mahdollisia hyväksilukuja jatko-opinnoissasi.

Huom! Etkö nyt päässyt Haaga-Heliaan? Etkö nyt päässyt ammattikorkeakouluun? Sinulla on loistava mahdollisuus käyttää vaikka välivuosi hyödyksesi. Saat tutkinnon ja hyvänä opiskelijana mahdollisuuden suoraan ammattikorkeakouluun.

Aikuisten merkonomikoulutuksessa ryhmällä opiskelijoita on mahdollisuus päästä valmistuttuaan Haaga-Heliaan suoritettuaan väyläopinnot ja läpäistyään näyttötilaisuudet. Näyttötilaisuudet ja avoimen väylän haun hakuprosessin hyväksytysti suorittaneet pääsevät Haaga-Helian 2. vuoden opiskelijoiksi ilman erillishakua. Ryhmän koko on 10 opiskelijaa.

Väyläopintoihin opiskelijat valitaan edellisen tutkinnon keskiarvon (lukion päättötodistus tai muun tutkinnon yhteisten tutkinnon osien keskiarvo), merkonomiopintojen opiskelumenestyksen, ammattiosaamisen näyttöjen sekä ammatillisten tutkinnon osien arvosanan perusteella.

Haaga-Heliaan tähtääviin väyläopintoihin valitut opiskelijat suorittavat ammattikorkeakoulun puolelta yhden moduulin, joka valitaan merkonomiopintojen osaamisalan mukaan (tämä moduuli merkitään myös merkonomitodistukseen). Lisäksi meidän opiskelijamme voivat suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa valmentavia opintoja (jotka tukevat ammattikorkeakouluun vaadittavien näyttöjen suorittamista) sekä moduulin Työyhteisöosaaja. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto maksaa opiskelijoiden Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun lukukausimaksun.

Hae aikuisten merkonomikoulutukseen

Voit hakea aikuisten 1–1,5-vuotiseen päivätoteutukseen, jos olet suorittanut lukion tai muun toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Voit hakea aikuisten päivätoteutukseen myös, jos sinulla on riittävästi alan työkokemusta. Työkokemuksen riittävyys ja soveltuvuus arvioidaan tapauskohtaisesti. Opintoaikasi arvioidaan aikaisemmin hankkimasi osaamisen perusteella.

Tiesithän, että haut ammatilliseen koulutukseen (toinen aste) ja ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin (korkeakoulut) ovat kokonaan eri hakuja? Voit hakea molemmissa hauissa yhtä aikaa. Toisen asteen hakusi ja korkeakouluhakusi eivät vaikuta toistensa tuloksiin. Saatuasi valintatulokset päätät itse, minkä opiskelupaikan vastaanotat.

Katso hakuohjeet ja haussa olevat koulutukset:
nyt haussa olevat koulutukset

Haluatko opiskella merkonomiksi kokonaan englannin kielellä? Tutustu QBA-koulutukseen »
Kilpaurheilija, haluatko yhdistää urheilun ja ammattiopinnot? Lue lisää Urheasta »

Lisätietoja merkonomikoulutuksesta
Opintotoimisto: opintotoimisto(at)businesscollege.fi | +358 9 1489 0490