Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, aikuisten päiväkoulutuksena

Merkonomi, liiketalouden perustutkinto peruskoulun jälkeen

Aikuisten päivätoteutuksesta nopeasti työelämään! Merkonomina voit tehdä töitä yhteiskunnan eri osa-alueilla kaupan ja hallinnon osaamista vaativissa tehtävissä tai yrittäjänä, myös kansainvälisessä ympäristössä. Aikuisten linjalta valmistut merkonomiksi vain 1–2 vuodessa. Liiketoiminnan perustutkinnolla voit hakea jatko-opiskelemaan korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Ylioppilaspohjalta voit myös opiskella merkonomiksi englannin kielellä (QBA)


 
TutkintoTutkinto Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi), 180 osp
Valitse osaamisalaSuuntautumisvaihtoehdot Myynti -ja palveluneuvonta Talouspalvelut Finanssipalvelut
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus lukio, ammatillinen perustutkinto tai riittävä työkokemus *
Opintojen kestoEi pääsykoetta
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto 1–1,5 vuotta, päätoimista päiväopiskelua Pasilassa »
Jatkuvahaku 20.2.-15.4.18. Opetus alkaa elokuussa 2018. Tarvitset todistuskopiosi ym. liitteet sähköisinä, kun haet: Hae koulutukseen
HUOM! Liiketoiminnan perustutkinnon uudet tutkinnon perusteet tulevat voimaan 1.8.2018. Nyt keväällä 2018 aloittavat opiskelijat opiskelevat vielä kevään 2018 nykyisten tutkinnon osien mukaisesti ja siirtyvät syksyllä 2018 opiskelemaan uusien tutkinnon osien mukaisesti. Käytännössä tämä saattaa tarkoittaa muutosta opiskeluaikojen pituudessa. Osaamisalat poistuvat kokonaan ja rakennekaaviot eivät ole enää ajankohtaisia 1.8.2018 alkaen. *Työkokemuksen riittävyys arvioidaan tapauskohtaisesti. Voit päästä aikuisten linjalle työkokemuksella, jos alan työkokemuksesi voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Opiskele merkonomiksi ja suuntaa liiketoiminnan töihin tai jatko-opintoihin

Aikuisten päiväopiskelu merkonomiksi on päätoimista päiväopiskelua ja kestää 1-2 vuotta. Opiskeluaika voi lyhentyä jopa vuoteen, jos sinulla on aiempia opintoja tai työkokemusta, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Myynti -ja palveluneuvonta
Myynti -ja palveluneuvonta suuntautumisvaihtoehdolla voit erikoistua myynnin ja kaupan alan tehtäviin. Tällöin valitset aikuisten toteutuksen hakuvauheessa suuntautumisvaihtoehdoksi palvelualan tai kaupan alan. Kehität esiintymiskykyäsi, kielitaitoasi ja tiimityötaitojasi. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:
Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Finanssipalvelut
Voit hakea opiskelemaan finanssialaa. Aikuisten toteutuksessa valitset erikoistumisen jo hakuvaiheessa. Finanssipalveluiden opinnoissa tutuksi tulee myös asiakaspalvelu ja myynti. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:
Finanssialalla: palveluneuvoja, asiakasneuvoja, pankkitoimihenkilö, vakuutusneuvoja, yrittäjä

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Talouspalvelut
Talouspalveluista voit suunnata monenlaisiin taloushallinto- ja toimistotehtäviin. Saat hyödyntää tarkkuutta ja loogista hahmotuskykyä. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja hyödyntämään toimiston ja taloushallinnon sovelluksia ja työvälineitä. Voit työllistyä esimerkiksi tilitoimistoihin.
Taloushallinnon työtehtäviä voivat olla esimerkiksi: taloushallinnon assistentti, kirjanpitäjä, yrittäjä


Liiketoiminnan perustutkinto aikuisena

Merkonomikoulutuksen aikana opit yleisiä työelämätaitoja kuten tiimityötaitoja ja yrittäjyystaitoja, joita arvostetaan työssä kuin työssä. Voit hakeutua töihin sellaisen yrityksen palvelukseen, joka toimii sinua kiinnostavien asioiden parissa.

Liiketoiminnan perustutkinnon eli merkonomin opintoihin kuuluu työssäoppimista. Työssäoppimisen aikana opit käytännön töitä tehden ja suoritat opintoja työpaikalla.

Kun aloitat opiskelun meillä, saat käyttöösi oman henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen. Saat lunastaa koneen itsellesi veloituksetta, kun päätät opinnot määräajassa.

Jatko-opintokelpoisuus liiketoiminnan perustutkinnosta

Merkonomin eli liiketoiminnan perustutkinnosta (180 osp) saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin. Liiketoiminnan perustutkintotodistuksella voit hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi ammattikorkeakouluun, merkonomista tradenomiksi. Voit myös hakea yliopistoihin ja korkeakouluihin. Oppilaitoksesta ja meillä tekemistäsi suorituksistasi riippuen voit saada mahdollisia hyväksilukuja jatko-opinnoissasi.

Huom! Etkö nyt päässyt Haaga-Heliaan? Etkö nyt päässyt ammattikorkeakouluun? Sinulla on loistava mahdollisuus käyttää vaikka välivuosi hyödyksesi. Saat tutkinnon ja hyvänä opiskelijana mahdollisuuden suoraan ammattikorkeakouluun.

Aikuisten merkonomikoulutuksessa ryhmällä opiskelijoita on mahdollisuus päästä valmistuttuaan Haaga-Heliaan suoritettuaan väyläopinnot ja läpäistyään näyttötilaisuudet. Näyttötilaisuudet ja avoimen väylän haun hakuprosessin hyväksytysti suorittaneet pääsevät Haaga-Helian 2. vuoden opiskelijoiksi ilman erillishakua. Ryhmän koko on 10 opiskelijaa.

Väyläopintoihin opiskelijat valitaan edellisen tutkinnon keskiarvon (lukion päättötodistus tai muun tutkinnon yhteisten tutkinnon osien keskiarvo), merkonomiopintojen opiskelumenestyksen, ammattiosaamisen näyttöjen sekä ammatillisten tutkinnon osien arvosanan perusteella.

Haaga-Heliaan tähtääviin väyläopintoihin valitut opiskelijat suorittavat ammattikorkeakoulun puolelta yhden moduulin, joka valitaan merkonomiopintojen osaamisalan mukaan (tämä moduuli merkitään myös merkonomitodistukseen). Lisäksi meidän opiskelijamme voivat suorittaa avoimessa ammattikorkeakoulussa valmentavia opintoja (jotka tukevat ammattikorkeakouluun vaadittavien näyttöjen suorittamista) sekä moduulin Työyhteisöosaaja. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto maksaa opiskelijoiden Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun lukukausimaksun.

Hae aikuisten merkonomikoulutukseen

Voit hakea aikuisten 1–2-vuotiseen päivätoteutukseen, jos olet suorittanut lukion tai muun toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Voit hakea aikuisten päivätoteutukseen myös, jos sinulla on riittävästi alan työkokemusta. Työkokemuksen riittävyys ja soveltuvuus arvioidaan tapauskohtaisesti. Opintoaikasi arvioidaan aikaisemmin hankkimasi osaamisen perusteella.

Tiesithän, että haut ammatilliseen koulutukseen (toinen aste) ja ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin (korkeakoulut) ovat kokonaan eri hakuja? Voit hakea molemmissa hauissa yhtä aikaa. Toisen asteen hakusi ja korkeakouluhakusi eivät vaikuta toistensa tuloksiin. Saatuasi valintatulokset päätät itse, minkä opiskelupaikan vastaanotat.

Katso hakuohjeet ja haussa olevat koulutukset:
nyt haussa olevat koulutukset

Haluatko opiskella merkonomiksi kokonaan englannin kielellä? Tutustu QBA-koulutukseen »
Kilpaurheilija, haluatko yhdistää urheilun ja ammattiopinnot? Lue lisää Urheasta »

Lisätietoja merkonomikoulutuksesta
Opintotoimisto: opintotoimisto(at)businesscollege.fi | +358 9 1489 0490