Merkonomi peruskoulupohjaisena: liiketalouden perustutkinto

Merkonomi, liiketalouden perustutkinto peruskoulun jälkeen

Merkonomi on liiketalouden moniosaaja, joka menestyy työmarkkinoilla tiimityötaitojen ja yrittäjämäisen asenteen avulla. Valmistut suoraan työelämään ja voit tehdä töitä sinua kiinnostavalla alalla kaupan tai hallinnon tehtävissä. Suoritettuasi liiketalouden perustutkinnon voit myös hakea jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Jos haluat opiskella merkonomiksi ja ylioppilaaksi eli kaksoistutkinnolla, katso merkonomi kaksoistutkintona »
Kilpaurheilijana voit yhdistä urheilun ja ammattiopinnot. Lue lisää Urheasta »


 
Valitse osaamisalaOsaamisala
Asiakaspalvelu ja myynti tai Talous- ja toimistopalvelut
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus
Peruskoulu, muulta pohjalta hae aikuisten merkonomiin »
Opintojen kestoEi pääsykoetta
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto
3 vuotta, päätoimista päiväopiskelua Pasilan oppilaitoksessa »
Yhteishaku keväällä 2018 Hakuaika on päättynyt Opintopolussa »


Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Asiakaspalvelun ja myynnin
osaamisala

Kun opiskelet merkonomiksi asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalta, erikoistut myynnin, kaupan alan tai finanssialan tehtäviin. Kehität esiintymiskykyäsi, kielitaitoasi ja tiimityötaitojasi. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:

Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä
Finanssialalla: palveluneuvoja, asiakasneuvoja, pankkitoimihenkilö, vakuutusneuvoja, yrittäjä

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Talous- ja toimistopalveluiden
osaamisala

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalta voit suunnata monenlaisiin taloushallinto- ja toimistotehtäviin. Saat hyödyntää tarkkuutta ja loogista hahmotuskykyä. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja hyödyntämään toimiston ja taloushallinnon sovelluksia ja työvälineitä. Voit työllistyä esimerkiksi tilitoimistoihin.

Taloushallinnon työtehtäviä voivat olla esimerkiksi: taloushallinnon assistentti, kirjanpitäjä, yrittäjä

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Työssäoppiminen
ja merkonomi työelämässä

Merkonomikoulutuksen aikana opit yleisiä työelämätaitoja kuten tiimityötaitoja ja yrittäjyystaitoja, joita arvostetaan työssä kuin työssä. Voit hakeutua töihin sellaisen yrityksen palvelukseen, joka toimii sinua kiinnostavien asioiden parissa.

Opintoihin sisältyy vähintään 64 osaamispistettä eli noin reilut puoli vuotta työssäoppimista. Työssäoppimisen aikana opit käytännön töitä tehden ja suoritat opintoja työpaikalla.


Merkonomiksi peruskoulun jälkeen

Liiketalouden perustutkinnon (180 osp = osaamispistettä) voit suorittaa asiakaspalvelun ja myynnin tai talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalla. Osaamisalalle haet, kun olet saanut opiskelupaikan. Osaamisalan valintaan saat ohjeet kirjeitse samalla, kun saat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen. Peruskoulupohjaisena eli peruskoulun jälkeen merkonomikoulutus kestää kolme lukuvuotta. Jos sinulla on aiemmin suoritettuja opintoja peruskoulun lisäksi, voit saada opintoja hyväksi luetuksi ja opiskeluaikasi voi lyhentyä.

Opiskelijanamme saat oman uuden läppärin

Kuin aloitat merkonomiopiskelun Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa saat käyttöösi uuden henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen. Saat lunastaa tietokoneesi veloituksetta itsellesi, kun suoritat opinnot määräajassa.

Opiskelet Helsingissä vain 5 minuutin päässä ydinkeskustasta

Oppilaitoksemme sijaitsee Itä-Pasilassa aivan Pasilan rautatieaseman läheisyydessä. Junalla matkustat Helsingin ydinkeskustaan viidessä minuutissa. Tiloistamme löytyy mm. kuntosali, liikuntasali, Fazer Amican lounasravintola ja kahvio ja HBC Service -kioski ja tulostuspalvelut. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan toimipisteestä on suora yhteys rakennukseemme.

Merkonomin jatko-opintokelpoisuus

Merkonomin tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Voit halutessasi hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi syventämään liiketalouden osaamistasi tradenomin AMK-koulutuksella.

Katso nyt haussa olevat koulutukset

Lisätietoja merkonomikoulutuksesta
Opintotoimisto: opintotoimisto(at)businesscollege.fi | +358 9 1489 0490