Merkonomi ja ylioppilastutkinto eli merkonomin kaksoistutkinto

Voit opiskella merkonomiksi kaksoistutkintona eli suorittaa kerralla kaksi tutkintoa: liiketoiminnan perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (180 osp). Tällöin valmistut merkonomiksi ja ylioppilaaksi. Teemme yhteistyötä Töölön yhteiskoulun aikuislukion kanssa. Merkonomiopintoja suoritetaan 120 osaamispistettä ammatillisia tutkinnon osia ja lukio-opintoja ja lukio-opintoihin hyväksyttäviä opintoja 60 osaamispistettä. Kaikki opetus järjestetään Pasilan oppilaitoksessamme.

Jos haluat merkonomiksi ilman yo-tutkintoa katso merkonomi peruskoulupohjaisena
Kilpaurheilijana voit yhdistä urheilun ja ammattiopinnot: lue lisää Urheasta


 
Valitse osaamisalaSuuntautumisvaihtoehdot Myynti -ja palveluneuvonta Talouspalvelut
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus Peruskoulu, muulta pohjalta hae aikuisten merkonomiin »
Opintojen kestoEi pääsykoetta
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto 3 vuotta, päätoimista päiväopiskelua Pasilan oppilaitoksessa »
Kevään yhteishakuaika 20.2.-13.3.2018 Hae Opintopolussa »


Ylioppilaaksi ja merkonomiksi kaksoistutkinnolla

Kaikki kaksoistutkinto-opiskelu tapahtuu oppilaitoksemme omissa tiloissa Pasilassa. Töölön yhteiskoulun aikuislukion opettajat toteuttavat opetuksen omissa tiloissamme. Oppilaitoksemme sijaitsee Itä-Pasilassa aivan Pasilan rautatieaseman läheisyydessä. Helsingin keskustaan kuljet junalla 5 minuutissa. Tiloissamme on mm. kuntosali, liikuntasali, Fazer Amican lounasravintola ja kahvio ja HBC Service -kioski ja tulostuspalvelut.

Kuin aloitat merkonomiopiskelun meillä saat käyttöösi uuden henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen. Saat lunastaa tietokoneesi veloituksetta itsellesi, kun suoritat opinnot määräajassa.

Päätoiminen opiskelu peruskoulupohjaisena kestää noin kolme lukuvuotta. Kaksoistutkintonta (merkonomi + yo) suoritat kolmen lukuvuoden aikana sekä liiketoiminnan perustutkinnon, että ylioppilastutkinnon, ja valmistut siis sekä merkonomiksi että ylioppilaaksi. Jos sinulla on aiemmin suoritettuja opintoja peruskoulun lisäksi, voit saada opintoja hyväksiluetuksi ja opiskeluaika voi lyhentyä.

Lukiokurssien peruskurssitarjonta

  • Äidinkieli ja kirjallisuus: 6 kurssia
  • A1-kieli (englanti): 7 kurssia
  • Matematiikka, lyhyt: 8 kurssia
  • Yhteiskuntaoppi: 5 kurssia

Ammatillisen perustutkinnon opinnot ja lukion kurssit yhdessä valmentavat sinua ylioppilastutkintoon. Lukion kurssit on sijoitettu opinto-ohjelmaasi ajallisesti ja sisällöllisesti sopivasti. Lukio-opetus järjestetään oppilaitoksemme tiloissa. Yhteistyölukiomme Töölön Yhteiskoulun lukio-opettajat tulevat pitämään lukiokurssien tunnit Suomen Liikemiesten Kauppaopiston tiloihin.

Ylioppilastutkinnon kokeet

Sinun on osallistuttava neljään pakolliseen kokeeseen ylioppilastutkinnossa. Äidinkielen koe on kaikille pakollinen, muut kolme pakollista koetta voit valita seuraavasta ryhmästä (yhden näistä kokeista tulee olla A-tason eli pitkän oppimäärän mukainen koe):

  • toisen kotimaisen kielen koe
  • yksi vieraan kielen koe
  • matematiikan koe
  • reaalikoe

Mikäli osallistut reaaliaineiden kokeisiin (uskonto, elämänkatsomustieto, psykologia, filosofia, historia, yhteiskuntaoppi, fysiikka, kemia, biologia, maantiede ja terveystieto), kannattaa sinun opiskella valitsemiasi aineita aikuislukiossa.

Kaksoistutkintomerkonomissa voit hakea opiskelemaan seuraaville suuntautumisvaihtoehdoille:

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Myynti -ja palveluneuvonta
Kun opiskelet merkonomiksi myynnin ja palveluneuvonnan suuntautumisvaihtoehdossa, erikoistut myynnin, kaupan alan tai finanssialan tehtäviin. Kehität esiintymiskykyäsi, kielitaitoasi ja tiimityötaitojasi. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:

Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä
Finassialalla: palvelumuotoilija, palveluneuvoja, asiakasneuvoja, pankkitoimihenkilö, vakuutusneuvoja, yrittäjä

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Talouspalvelut
Talouspalveluiden suuntautumisvaihtoehdosta voit suunnata monenlaisiin taloushallinto- ja toimistotehtäviin. Saat hyödyntää tarkkuutta ja loogista hahmotuskykyä. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja hyödyntämään toimiston ja taloushallinnon sovelluksia ja työvälineitä. Voit työllistyä esimerkiksi tilitoimistoihin.

Taloushallinnon työtehtäviä voivat olla esimerkiksi: taloushallinnon assistentti, kirjanpitäjä, yrittäjä

Merkonomi, asiakaspalvelu ja myynti
Kaksoistutkinnon työssäoppiminen ja merkonomi työelämässä
Merkonomikoulutuksen aikana opit yleisiä työelämätaitoja kuten tiimityötaitoja ja yrittäjyystaitoja, joita arvostetaan työssä kuin työssä. Voit hakeutua töihin sellaisen yrityksen palvelukseen, joka toimii sinua kiinnostavien asioiden parissa.

Työssäoppimisen aikana osoitat taitosi aidoissa merkonomin työtehtävissä, käytännön töitä tehden.

Suoritettuasi liiketoiminnan perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon voit hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin jommalla kummalla tutkinnolla. Ylioppilastutkinnon avulla jatko-opintoihin hakeminen helpottuu niiden korkeakoulujen osalta, joihin hakemiseen ylioppilastutkinto on toivottava.

Hae opiskelemaan merkonomiksi kaksoistutkinnolla yhteishaussa

Kahta tutkintoa suorittamaan, liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) ja ylioppilastutkinto, haetaan kuten peruskoulupohjaiseen merkonomikoulutukseen eli yhteishaun kautta. Hae meille merkonomiopintoihin yhteishaussa ja laita rasti hakemuksen kohtaan “Olen kiinnostunut kaksoistutkinnosta”.

Kaksoistutkintopaikkoja on rajallinen määrä, merkonomikoulutuksessa 60 paikkaa, ja kaksoistutkintolinjan opiskelijat valitaan kaksoistutkintoon hakeneista keskiarvon perusteella.

Katso hakuohjeet ja tulevat perustutkintokoulutuksemme:
nyt haussa olevat koulutukset

Lisätietoja merkonomikoulutuksesta
Opintotoimisto: opintotoimisto(at)businesscollege.fi | +358 9 1489 0490