Merkonomi maahanmuuttajataustaisille

Liiketalouden perustutkinnon, merkonomi, suorittaneet työllistyvät esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin kaupan alalle tai talouden ja hallinnon tehtäviin. Heillä on myös mahdollisuus hakea jatko-opintoihin joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka tulevat tyydyttävästi toimeen suomen kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti (kielitaitotaso lähes B1).

Siirry tästä koulutuksen esittelyyn:
Peruskoulupohjainen  (asiakaspalvelu ja myynti)
Ylioppilaspohjainen  (talous- ja toimistopalvelut)


Peruskoulupohjainen merkonomi maahanmuuttajataustaisille

Merkonomi maahanmuuttajalle

Peruskoulupohjaisessa liiketalouden perustutkinto, merkonomi maahanmuuttajataustaisille -koulutuksessa opiskelijat suorittavat peruskoulupohjaisen merkonomitutkinnon. Opinnoissa vahvistetaan erityisesti suomen kielen ja viestinnän taitoja. Koulutuksen osaamisala on asiakaspalvelu ja myynti.


 
Valitse osaamisalaOsaamisala Asiakaspalvelu ja myynti
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus peruskoulu
Opintojen kestoPääsykoe 16.11.2017 * Orientaatio 8.1.2018, opetus alkaa 15.1.2018 Pasilassa ». Opiskelijavalinnat julkaistaan marraskuun lopussa.
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto 2-2,5 vuotta, päätoimista päiväopiskelua
Suorahaku 25.9. - 22.10.2017 HUOM: tarvitset kaikki liitteet kuten todistuskopiot yms, kun täytät lomakkeen. Hae nyt
* Saat kutsun pääsykokeeseen kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

Hae peruskoulupohjaiseen toteutukseen, jos et ole suorittanut lukioa tai ammatillista perustutkintoa. Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka tulevat tyydyttävästi toimeen suomen kielellä suullisesti ja kirjallisesti (kielitaitotaso lähes B1).

Peruskoulupohjaisessa ryhmässä tutkinnon suorittaminen kestää 2–2,5 vuotta. Opiskelu sisältää koulumuotoisen toimintamallin ohessa runsaasti työssäoppimista. Opiskelu perustuu jokaiselle opiskelijalle laadittavaan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan.

Kahden ensimmäisen opiskeluvuoden aikana opiskelijat ovat 2 x 9 viikkoa työssäopimassa. Toinen työssäoppimisjakso jatkuu tarpeen mukaan opintojen loppuvaiheessa.

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala
Merkonomi maahanmuuttajalle
Kun opiskelet merkonomiksi asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalta, erikoistut myynnin, kaupan alan tai finanssialan tehtäviin. Kehität esiintymiskykyäsi, kielitaitoasi ja tiimityötaitojasi. Peruskoulupohjaisessa maahanmuuttajataustaisten merkonomikoulutuksessa voit erikoistua palvelualan tai kaupan alan tehtäviin. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:

  • Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
  • Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä

Liiketalouden perustutkinto eli merkonomin tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka oikeuttaa jatko-opintoihin. Se antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea Suomessa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.


 
Merkonomin tutkinto on myös mahdollista suorittaa osittain oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tekee työsopimuksen yrityksen kanssa ja suorittaa tutkinnon loppuun enimmäkseen töitä tehden työpaikan valmennuksessa. Opiskelu sisältää kuukausittain muutamia koululla järjestettäviä lähiopetuspäiviä opiskelijan tarpeen mukaan.


Ylioppilaspohjainen merkonomi maahanmuuttajataustaisille

Merkonomi maahanmuuttajalle

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi maahanmuuttajataustaisille – aikuisopiskelijoille suunnattu koulutus kestää 1–1,5 vuotta. Opinnoissa parannetaan erityisesti suomen kielen ja viestinnän taitoja ja se sisältää runsaasti työssäoppimista, samoin kuin perinteinen merkonomikoulutus.Valitse osaamisalaOsaamisala
Talous- ja toimistopalvelut
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus
lukio tai muu ammatillinen perustutkinto
Opintojen kestoPääsykoe 16.11.2017 **
Orientaatio 8.1.2018, opetus alkaa 15.1.2018 Pasilassa »
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto
1–1,5 vuotta, päätoimista päiväopiskelua *
Suorahaku 25.9. - 22.10.2017 HUOM: tarvitset kaikki liitteet kuten todistuskopiot yms, kun täytät lomakkeen. Hae nyt
* Jos sinulla on aiempaa koulutusta tai alan työkokemusta, voi opiskeluaikasi lyhentyä. Opiskeluaika arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
** Saat kutsun pääsykokeeseen kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

Voit hakea aikuisten 1–1,5 vuotiseen toteutukseen, jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon. Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka tulevat tyydyttävästi toimeen suomen kielellä suullisesti ja kirjallisesti (kielitaitotaso lähes B1).

Aikuisten maahanmuuttajataustainen merkonomi -koulutus kestää 1-1,5 vuotta. Jos sinulla on aiempaa koulutusta tai työkokemusta, voi opiskeluaikasi lyhentyä. Opiskeluaika arvioidaan aina tapauskohtaisesti jokaiselle opiskelijalle laadittavassa henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto on myös mahdollista suorittaa osittain oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tekee työsopimuksen yrityksen kanssa ja suorittaa tutkinnon loppuun enimmäkseen töitä tehden työpaikan valmennuksessa. Opiskelu sisältää kuukausittain muutamia koululla järjestettäviä lähiopetuspäiviä opiskelijan tarpeen mukaan.

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisala
Merkonomi maahanmuuttajalle
Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalta voit suunnata monenlaisiin taloushallinto- ja toimistotehtäviin. Saat hyödyntää tarkkuutta ja loogista hahmotuskykyä. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja käyttämään toimiston ja taloushallinnon sovelluksia ja työvälineitä. Voit työllistyä erilaisiin yrityksiin ja organisaatioihin, esimerkiksi tilitoimistoihin.

Taloushallinnon työtehtäviä voivat olla esimerkiksi:

  • taloushallinnon assistentti
  • kirjanpitäjä
  • yrittäjä

 


Hae merkonomi maahanmuuttajataustaisille -koulutukseen

Merkonomikoulutukseen maahanmuuttajataustaisille haetaan erillishaussa suoraan oppilaitokseen. Koulutukseen on pääsykoe, joka sisältää haastattelun ja kirjallisen kokeen. Kokeessa testataan erityisesti alalle soveltuvuutta ja suomen kielen taitoa. Kokeeseen ei tarvitse etukäteen valmistautua.

Katso hakuohjeet ja tulevat koulutuksemme:
nyt haussa olevat koulutukset

Lisätietoja koulutuksesta: Annamari Tiitola, koulutuspäällikkö | annamari.tiitola(at)businesscollege.fi
Lisätietoja hakemisesta: Ulla Schroderus, opintosihteeri | ulla.schroderus(at)businesscollege.fi