Merkonomi maahanmuuttajataustaisille

Liiketalouden perustutkinnon, merkonomi, suorittaneet työllistyvät esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin kaupan alalle tai aikuisten totetuksesta talouden ja hallinnon tehtäviin. Heillä on myös mahdollisuus hakea jatko-opiskelemaan joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka tulevat tyydyttävästi toimeen suomen kielellä suullisesti ja kirjallisesti.

Siirry tästä koulutuksen esittelyyn:
Peruskoulupohjainen  (asiakaspalvelu ja myynti)
Ylioppilaspohjainen  (talous- ja toimistopalvelut)


Peruskoulupohjainen merkonomi maahanmuuttajataustaisille

Merkonomi maahanmuuttajalle

Peruskoulupohjaisessa liiketalouden perustutkinto, merkonomi maahanmuuttajataustaisille -koulutuksessa opiskelijat suorittavat peruskoulupohjaisen merkonomitutkinnon. Lisäksi opinnoissa vahvistetaan erityisesti suomen kielen ja viestinnän taitoja. Koulutuksen osaamisala on asiakaspalvelu ja myynti.


 
Valitse osaamisalaOsaamisala
Asiakaspalvelu ja myynti
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus
peruskoulu
Opintojen kestoPääsykoe 18.5.2017 *
Orientaatio 10.8. tai 11.8., opetus alkaa 14.8.2017 Pasilassa ». Opiskelijavalinnat julkaistaan 15.6.2017.
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto
2-3 vuotta, päätoimista päiväopiskelua
Suorahaku 21.2.–28.4.2017 HUOM: tarvitset liitteet kuten todistuskopiot yms, kun täytät lomakkeen:
täytä hakulomake
* Saat kutsun pääsykokeeseen kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

Hae peruskoulupohjaiseen toteutukseen, jos et vielä ole suorittanut lukioa tai ammatillista perustutkintoa. Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka tulevat tyydyttävästi toimeen suomen kielellä suullisesti ja kirjallisesti.

Peruskoulupohjaisessa ryhmässä tutkinnon suorittaminen kestää 2–3 vuotta. Opiskelu sisältää enemmän työssäoppimista kuin perinteinen merkonomikoulutus.

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana opiskelijat ovat kaksi jaksoa (18 viikkoa) työssäoppimassa. He tekevät töitä 3 päivää viikossa ja ovat koulussa 2 päivää. Opintojen lopulla opiskelijat ovat työssäoppimassa melkein puoli vuotta.

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala
Merkonomi maahanmuuttajalle
Kun opiskelet merkonomiksi asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalta, erikoistut myynnin, kaupan alan tai finanssialan tehtäviin. Kehität esiintymiskykyäsi, kielitaitoasi ja tiimityötaitojasi. Peruskoulupohjaisessa maahanmuuttajataustaisten merkonomikoulutuksessa voit erikoistua palvelualan tai kaupan alan tehtäviin. Tulevaisuuden työsi voi olla esimerkiksi:

  • Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
  • Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä

Liiketalouden perustutkinto eli merkonomin tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka oikeuttaa jatko-opintoihin. Se antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea Suomessa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.


 
Merkonomin tutkinto on myös mahdollista suorittaa osittain oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tekee työsopimuksen yrityksen kanssa ja suorittaa tutkinnon loppuun enimmäkseen töitä tehden työpaikan valmennuksessa (koulussa lähiopiskelupäivät).


Ylioppilaspohjainen merkonomi maahanmuuttajataustaisille

Merkonomi maahanmuuttajalle

Liiketalouden perustutkinto, aikuisten merkonomi maahanmuuttajataustaisille -koulutus kestää 1–2 vuotta. Opinnoissa parannetaan erityisesti suomen kielen ja viestinnän taitoja ja se sisältää enemmän työssäoppimista kuin perinteinen merkonomikoulutus.Valitse osaamisalaOsaamisala
Talous- ja toimistopalvelut
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus
lukio tai ammatillinen perustutkinto
Opintojen kestoPääsykoe 18.11.2016 **
Orientaatio 9.1., opetus alkaa 16.1.2017 Pasilassa »
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto
1–2 vuotta, päätoimista päiväopiskelua *
Suorahaku 21.2.–28.4.2017 HUOM: tarvitset liitteet kuten todistuskopiot yms, kun täytät lomakkeen:
hae koulutukseen
* Jos sinulla on aiempaa koulutusta tai työkokemusta, voi opiskeluaikasi lyhentyä. Opiskeluaika arviodaan aina tapauskohtaisesti.
** Saat kutsun pääsykokeeseen kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

Voit hakea aikuisten 1–2 vuotiseen toteutukseen, jos olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon. Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka tulevat tyydyttävästi toimeen suomen kielellä suullisesti ja kirjallisesti.

Aikuisten maahanmuuttajataustainen merkonomi -koulutus kestää 1-2 vuotta. Jos sinulla on aiempaa koulutusta tai työkokemusta, voi opiskeluaikasi lyhentyä. Opiskeluaika arviodaan aina tapauskohtaisesti.

Tutkinto on myös mahdollista suorittaa osittain oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tekee työsopimuksen yrityksen kanssa ja suorittaa tutkinnon loppuun enimmäkseen töitä tehden työpaikan valmennuksessa (koulussa opiskelupäiviä).

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisala
Merkonomi maahanmuuttajalle
Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalta voit suunnata monenlaisiin taloushallinto- ja toimistotehtäviin. Saat hyödyntää tarkkuutta ja loogista hahmotuskykyä. Opit hoitamaan eri osa-alueita talouspalveluissa ja hyödyntämään toimiston ja taloushallinnon sovelluksia ja työvälineitä. Voit työllistyä erilaisiin yrityksiin ja organisaatioihin, esimerkiksi tilitoimistoihin.

Taloushallinnon työtehtäviä voivat olla esimerkiksi:

  • taloushallinnon assistentti
  • kirjanpitäjä
  • yrittäjä

 


Hae merkonomi maahanmuuttajataustaisille -koulutukseen

Merkonomikoulutukseen maahanmuuttajataustaisille haetaan erillishaussa suoraan oppilaitokseen. Koulutukseen on pääsykoe, joka sisältää haastattelun ja kirjallisen kokeen. Kokeessa testataan soveltuvuutta ja suomen kielen taitoa.

Katso hakuohjeet ja tulevat koulutuksemme:
nyt haussa olevat koulutukset

Lisätietoja koulutuksesta: Kaisa Nuutamo, koulutuspäällikkö | kaisa.nuutamo(at)businesscollege.fi
Lisätietoja hakemisesta: Liisa Kylliäinen, opintosihteeri | liisa.kylliainen(at)businesscollege.fi