Datanomi aikuisten päivätoteutuksena

datanomi ylioppilaspohjaisena

Aikuisten päivätoteutuksesta valmistut datanomiksi jopa vuodessa. Valmistunut datanomi osaa asentaa ja käyttää tieto- ja viestintäteknisiä työvälineitä sekä tietojärjestelmiä ja ylläpitää sisältöjä tietoverkossa. Hän osaa toimia alan edustajana erilaisissa tietojärjestelmäprojekteissa. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittanut työllistyä alan tehtäviin toisen palvelukseen tai itsenäiseksi yrittäjäksi.

Ylioppilaspohjalta voit myös opiskella datanomiksi englannin kielellä (QIT)


 
Valitse osaamisalaOsaamisala Ohjelmistotuotanto (ilman taitopolkua) tai Käytön tuki
PohjakoulutusPohjakoulutusvaatimus lukio, ammatillinen perustutkinto tai riittävä työkokemus *
Opintojen kestoOpintojen aloitukset neljä kertaa vuodessa: elo-, loka-, tammi- ja maaliskuussa. Otamme sinuun yhteyttä, kun olemme käsitelleet hakemuksesi. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto 1–2 vuotta päätoimista päiväopiskelua Pasilassa »
Hae 15.4.2018 mennessä ja ehdit mukaan elokuussa alkavaan koulutukseen. Tarvitset todistuskopiosi ym liitteet sähköisinä, kun haet: Hae koulutukseen

* Työkokemuksen riittävyys arvioidaan tapauskohtaisesti. Voit päästä aikuisten linjalle työkokemuksella, jos alan työkokemuksesi voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Datanomiksi työelämälähtöisesti aikuisten toteutuksessa

datanomi ylioppilaspohjaisena

Aikuisten datanomikoulutus toteutetaan työelämämuotoisessa oppimisympäristössä. Kurssimuotoisen opiskelun sijaan opiskelijaryhmällä on kaksi ammatillista opettajaa, jotka toimivat oppimisen valmentajina ja teknisinä konsultteina. Perinteistä, lukujärjestystä seuraavaa luentoihin tukeutuvaa opiskelua ei ole.

Aikuisryhmällä on oppilaitoksella oma työtilansa ja säännöllinen opiskelu- eli ”työaika”. Jokaisen opiskelijan ammattiosaaminen kartoitetaan opintojen alussa. Opiskelijat saavat käyttöönsä henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen aloittaessaan datanomiopinnot.

Opiskelijoita kannustetaan ja tuetaan yrittäjämäiseen toimintaan ja opiskelu on hyvin toiminta- ja tiimipainotteista. Halutessaan opiskelijat voivat perustaa oman yrityksen tai työskennellä opiskelijoiden muodostamassa osuuskunnassa.

Opiskelijat voivat suorittaa opinnoistaan suurenkin osan työssäoppimispaikalla yrityksissä ja he voivat valmistua yksilöllisesti hyvinkin nopeasti, jopa yhden lukuvuoden aikana. Opiskeluaika voi lyhentyä, jos sinulla on aiempia opintoja tai työkokemusta, joka voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Työelämämuotoisen opiskelun lisäksi aikuisopiskelija voi halutessaan opiskella myös yksittäisillä kurssimuotoisilla opinnoilla.

Osaamisalat valitaan jo hakuvaiheessa. Osaamisala tarkoittaa osaamisaluetta, johon opinnoissasi erikoistut. Aikuisten päivätoteutuksessa eli ns. ylioppilaspohjaisessa toteutuksessa et valitse taitopolkua eli osaamisalan sisällä tarkempaa suuntautumisaluetta.

Opi ohjelmoimaan: ohjelmistotuotannon osaamisala

ohjelmointiOhjelmistotuotannon osaamisalassa syvennytään ohjelmointiin ja ohjelmistokehitykseen. Aikuisten päivätoteutuksessa keskitytään taitoihin, joita tarvitaan tieto- ja viestintätekniikan laajoissa ja monipuolisissa ohjelmistokehityshankkeissa. Olio-ohjelmointikielenä Java antaa erinomaiset valmiudet oppia laaja-alaiset ohjelmointitaidot, jotka ovat sovellettavissa myös muihin ohjelmointikieliin ja -tekniikoihin. Opinnoissa suunnitellaan ja laaditaan Javan avulla erilaisia sovelluksia. Katso ohjelmistotuotannon osaamisalan rakennekaavio »

Tarjoamme myös valinnaisia tutkinnon osia ja vapaasti valittavia tutkinnon osia, joissa laajennat ja syvennät ohjelmointiosaamistasi esimerkiksi PHP- tai C#-ohjelmointikielillä.

Ohjelmistotuotannon osaamisalalta voit työllistyä esimerkiksi näihin tehtäviin:

  • Java-ohjelmoija
  • Ohjelmistosuunnittelija
  • Front End / Back End / Full Stack Developer
  • Testaaja, testausasiantuntija

 

Sertifioi osaamisesi: käytön tuen osaamisala

tietokoneet, käytön tukiKäytön tuen osaamisalassa syvennytään tietokoneisiin, tietoverkkoihin, palvelimiin ja ICT-palveluprosesseihin, kuten ITILiin. Tarjoamme oppilaitoksessamme työelämän arvostamaa Microsoft-, Cisco ja ECDL-sertifikaatteihin valmentavaa koulutusta. Datanomikoulutuksen opiskelijana voit hankkia sertifikaatteihin tähtäävän osaamisen meillä ja riittää, että hankit ainoastaan sertifiointitestin itse. Katso käytön tuen osaamisalan rakennekaavio »

Tule uudistamaan datanomina organisaatioiden vanhentuneita toimintamalleja toimimalla digitalisaation etujoukoissa!

Käytön tuen osaamisalalta voit työllistyä esimerkiksi näihin tehtäviin:

  • Sovellus- / Järjestelmäasiantuntija
  • Helpdesk-henkilö
  • Tietoliikenne- / Tietoturva-asiantuntija
  • ICT-vastaava

 

Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto eli datanomin tutkinto on toiseen asteen tutkinto, jolla saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Voit halutessasi hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi ammattikorkeakouluun suoritettuasi tutkinnon.

Huom!Etkö nyt päässyt Haaga-Heliaan tai johonkin muuhun korkeakouluun? Sinulla on loistava mahdollisuus käyttää välivuosi hyödyksesi. Saat tutkinnon ja hyvänä opiskelijana mahdollisuuden suoraan ammattikorkeakouluun.
Aikuisten datanomikoulutuksen opiskelijoilla on mahdollisuus päästä jatko-opintoväylään. Haaga-Helian jatko-opintoväylässä suoritetaan avoimessa AMK:ssa opintoja perustutkinto-opintojen ohella. Kiitettävän ammattiosaamisen saavuttaneet ja keväällä valmistuvat jatko-opintoväyläläiset saavat mahdollisuuden päästä avoimen väylän hakuprosessin kautta suoraan Haaga-Helian 2. vuoden opiskelijoiksi ilman erillishakua. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto maksaa opiskelijoiden Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun lukukausimaksun.Hae aikuisten datanomikoulutukseen

Voit hakea aikuisten 1–2-vuotiseen päivätoteutukseen, jos olet suorittanut lukion tai muun toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Voit hakea aikuisten päivätoteutukseen myös, jos sinulla on alan työkokemusta. Työkokemuksen tulee olla riittävä, jotta se täyttää pääsyvaatimukset, ja työkokemuksen riittävyys arvioidaan tapauskohtaisesti. Opintoaikasi arvioidaan aikaisemmin hankkimasi osaamisen perusteella.

Katso tarkemmat hakuohjeet ja tulevat koulutuksemme:
haussa olevat koulutukset

Tiesithän, että haut ammatilliseen koulutukseen (toinen aste) ja ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin (korkeakoulut) ovat kokonaan eri hakuja? Voit hakea molemmissa hauissa yhtä aikaa. Toisen asteen hakusi ja korkeakouluhakusi eivät vaikuta toistensa tuloksiin. Saatuasi valintatulokset päätät itse, minkä opiskelupaikan vastaanotat.

Lisätietoja datanomikoulutuksesta
Opintotoimisto: opintotoimisto(at)businesscollege.fi | +358 9 1489 0490