Datanomi ja ylioppilastutkinto eli datanomin kaksoistutkinto

Voit opiskella datanomiksi kaksoistutkintona eli suorittaa yhtäaikaisesti kaksi tutkintoa, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon eli datanomin ja ylioppilastutkinnon. Yhteistyöoppilaitoksemme on Töölön yhteiskoulun aikuislukio. Datanomiopintoja suoritetaan 120 osaamispistettä ammatillisia tutkinnon osia sekä lukio-opintoja ja lukio-opintoihin hyväksyttäviä opintoja 60 osaamispistettä. Kaksoistutkintodatanomina erikoistut IoT-ohjelmointiin.


 
Valitse osaamisalaOsaamisala Ohjelmistotuotanto (jossa erikoistuminen IoT-ohjelmointi)
PohjakoulutusPohjakoulutus Peruskoulu, muulta pohjalta hae aikuisten datanomiin »
Opintojen kestoEi pääsykoetta Kaksoistutkinto-opiskelijat valitaan peruskoulun keskiarvon perusteella.
koulutus_kalenterikuvaKoulutuksen kesto 3 vuotta, päätoimista päiväopiskelua Pasilan oppilaitoksessa »
Kevään yhteishakuaika 20.2.-13.3.2018 Hae Opintopolussa », hae kuten peruskoulupohjaiseen ja rasti kohta "olen kiinnostunut kaksoistutkinnosta".


Ohjelmoinnin osaamisala
Kaksoistutkintodatanomin osaamisala: ohjelmistotuotanto
Kaksoistutkinto-opiskelemaan haetaan yhteishaussa kuten datanomikoulutukseen. Halukkaiden joukosta valitaan 30 opiskelijan kaksoistutkintoryhmä keskiarvon perusteella. Voit suorittaa kaksi tutkintoa, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (180 osp) ohjelmistotuotannon osaamisalalla.

Ohjelmistotuotannon osaamisalalla syvennytään ohjelmointiin ja ohjelmistokehitykseen. Opinnoissa hankitaan ohjelmistokehityksen perusosaamisia sekä laaditaan erilaisia Web-, työpöytä ja mobiililaitesovelluksia. Opinnoissa hyödyntään Scrum-mallin mukaisia ketterän kehityksen tiimityöskentelytaitoja.

Kaksoistutkintoryhmässä erikoistut IoT-ohjelmointiin.

kaksoistutkintodatanomi ohjelmointi ja IoT
Kaksoistutkinnossa erikoistut IoT-ohjelmointiin
Oletko varustettu Pelle Peloton -asenteella ja kiinnostaako elektroniikka, robotiikka ja ohjelmointi? Esineiden Internet eli IoT (engl. Internet of Things) mahdollistaa täysin uusia tapoja tehdä työtä ja helpottaa ihmisten elämää. Syksyllä 2017 aloittavassa kaksoistutkintoryhmässä opiskelevat erikoistuvat IoT-ohjelmointiin ohjelmistotuotannon osaamisalalla. IoT-ohjelmoinnissa opitaan ohjelmoimaan esineet eloon, antamaan käskyjä esineille tietokoneen avulla, koostamaan esineistä kerättyä tietoa palvelimelle sekä jäsentämään tietoa ihmisellle ystävällisessä muodossa.

Voit työllistyä esim. näihin tehtäviin:
IoT Developer / Mobile Developer / Front End Developer / Firmware Developer / Full Stack Developer / Testaaja / Testausasiantuntija

opiskele pelialaa kaksoistutkinnossa
Peliohjelmointia vapaavalintaisissa opinnoissa
Voit syventää ohjelmoinnin osaamistasi vapaavalintaisilla peliohjelmoinnin opinnoilla. Vapaavalintaiset opinnot ovat kaikille avoimia, ja voit osallistua niille myös IoT:hen erikoistuvana kaksoistutkinto-opiskelijana.

Pelituotannon valinnaisessa tutkinnon osassa perehdyt Unityyn. Unity 5 on maailmanlaajuisesti käytetty 3D- ja 2D-pelien kehitysympäristö. Tutkinnon osassa opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan työpöytä- ja mobiilipelejä hyödyntäen Unity5-kehitysympäristöä.

unity peliohjelmointi

Kaksi tutkintoa kerralla: tieto- ja viestintätekniikka ja ylioppilas

Kaikki kaksoistutkinto-opiskelu tapahtuu oppilaitoksemme tiloissa Helsingin Pasilassa. Töölön yhteiskoulun aikuislukion opettajat toteuttavat myös lukio-opetuksen tiloissamme. Kuljet junalla Helsingin keskustaan parissa minuutissa ja koulussa käytössäsi on mm. kuntosali, liikuntasali, Fazer Amican lounasravintola ja kahvio. Datanomiopetuksen käytössä on kesällä 2016 uusittu 4. kerroksemme.

Päätoiminen kaksoistutkinto-opiskelu datanomiksi kestää noin kolme lukuvuotta. Jos sinulla on aiemmin suoritettuja opintoja peruskoulun lisäksi, luetaan ne tutkintoon siltä osin kuin ne vastaavat tutkinnon tavoitteita. Näin opiskeluaika voi lyhentyä.

Opiskelijanamme saat oman uuden läppärin

Kuin aloitat datanomiopiskelun meillä saat käyttöösi uuden henkilökohtaisen kannettavan tietokoneen. Saat lunastaa tietokoneesi veloituksetta itsellesi, kun suoritat opinnot määräajassa.

Kaksoistutkinnon lukio-opinnot, työssäoppiminen ja jatko-opintokelpoisuus

Lukiokurssien peruskurssitarjonta:

  • Äidinkieli ja kirjallisuus: 6 kurssia
  • A1-kieli (englanti): 7 kurssia
  • Matematiikka, lyhyt: 8 kurssia
  • Yhteiskuntaoppi: 5 kurssia

Ammatillisen perustutkinnon opinnot ja lukion kurssit yhdessä valmentavat sinua ylioppilastutkintoon. Lukion kurssit on sijoitettu opinto-ohjelmaasi ajallisesti ja sisällöllisesti sopivasti.

Sinun on osallistuttava neljään pakolliseen kokeeseen ylioppilastutkinnossa. Äidinkielen koe on kaikille pakollinen, muut kolme pakollista koetta voit valita seuraavista (yhden näistä kokeista tulee olla A-tason eli pitkän oppimäärän mukainen koe):

  • toisen kotimaisen kielen koe
  • yksi vieraan kielen koe
  • matematiikan koe
  • reaalikoe

Mikäli osallistut reaaliaineiden kokeisiin (uskonto, elämänkatsomustieto, psykologia, filosofia, historia, fysiikka, kemia, biologia, maantiede ja terveystieto), kannattaa sinun opiskella valitsemiasi aineita aikuislukiossa.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon kuuluu vähintään 30 osaamispistettä työssäoppimista: kun opiskelet kaksoistutkintona, olet ensimmäisen vuoden viimeisen periodin (6 viikkoa) työssäoppimassa, ja koko viimeinen opiskeluvuosi on työssäoppimispainotteinen. Tällöin käyt oppilaitoksessa ainoastaan intensiiviviikkojen aikana (viiden viikon välein yksi viikko opiskellaan oppilaitoksessa, muun ajan opiskelet työssäoppimispaikassasi).

Suoritettuasi tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (datanomi) ja ylioppilastutkinnon voit hakea jatko-opiskelemaan esimerkiksi ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin jommalla kummalla tutkinnolla. Ylioppilastutkinnon avulla jatko-opintoihin hakeminen helpottuu niiden korkeakoulujen osalta, joihin hakemiseen ylioppilastutkinto on toivottava. Myös tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto antaa yleisen jatkokelpoisuuden korkeakouluihin.


Osallistu peliliigaan: NeSL on oppilaitoksen oma eSports-liiga

Oppilaitoksessamme käynnistyi tammikuussa 2017 oma eSports-liiga, Nordic eSports League (NeSL). Liigassamme pelataan 8 eri peliä eli sarjaa. ESport, eUrheilu eli tietokone- ja konsolipelien pelaaminen on urheilua siinä missä liikuntakin ja siinä parhaimmat voivat luoda itselleen ammattilaisuran. NeSL motivoi opiskelijoita tekemään oikeita alan juttuja. Samalla liigan tarkoituksena on tuoda yhteen opiskelijoita eri eUrheilulajien kautta, sitouttaa ja ryhmäyttää opiskelijoita.

NeSL tuo sisältöä ja mielenkiintoista iltapäivätoimintaa opiskelijoilta opiskelijoille. Lue juttu NeSListä


Hae opiskelemaan datanomiksi kaksoistutkinnolla yhteishaussa

Kahta tutkintoa suorittamaan, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (datanomi) ja ylioppilastutkinto, haetaan kuten peruskoulupohjaiseen merkonomikoulutukseen eli yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hae meille datanomiopintoihin yhteishaussa ja laita rasti hakemuksen kohtaan “Olen kiinnostunut kaksoistutkinnosta”.

Kaksoistutkintopaikkoja on rajallinen määrä, datanomikoulutuksessa 30 paikkaa, ja kaksoistutkintolinjan opiskelijat valitaan kaksoistutkintoon hakeneista keskiarvon perusteella.

Katso tulevat koulutuksemme ja hakuohjeet:
katso haussa olevat koulutukset

Lisätietoja datanomikoulutuksesta
Opintotoimisto: opintotoimisto(at)businesscollege.fi | +358 9 1489 0490