Datanomi, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Kehitä itsesi tietojenkäsittelyn eli tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiseksi Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa! Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi antaa hyvät ja monipuoliset valmiudet toimia tieto- ja viestintätekniikan työtehtävissä ja opettaa ICT-alalla tärkeän ketterän tiimityöskentelyn taitoja. Datanomikoulutuksessa saat käyttöösi uuden kannettavan työkoneen, jonka saat veloituksetta omaksi, kun valmistut määräajassa.

datanomi peruskoulun jälkeen
Datanomiksi peruskoulun jälkeen
Hae peruskoulupohjaiseen datanomikoulutukseen, jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun, tai sinulla ei ole vielä ammatillista peruskoulutusta. Voit opiskella datanomiksi myös kaksoistutkintona.

pk-pohjainen datanomi
datanomi kaksoistutkinto

datanomi ylioppilaspohjaisena
Aikuisten päiväopiskeluna datanomiksi 1–2 vuodessa
Jos haluat lukion jälkeen nopeasti ammattiin, on tämä sinulle oikea polku. Hae aikuisten datanomikoulutukseen myös, jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen perustutkinnon. Voit päästä aikuisten ryhmään myös, jos alan työkokemuksesi voidaan tunnustaa osaksi opintoja.

Datanomi aikuisille

Jos haluat suorittaa kaksi tutkintoa: datanomi ja ylioppilastutkinto, katso datanomi kaksoistutkintona »
Kilpaurheilija, haluatko yhdistää urheilun ja ammattiopinnot? Lue lisää Urheasta »


Erikoistu ohjelmistotuotantoon tai käytön tukeen

Opi ohjelmoimaan

Ohjelmistotuotannon osaamisalalla syvennytään ohjelmointiin ja ohjelmistokehitykseen. Peruskoulupohjaisella linjalla haet erikoistumaan WordPress- ja Drupal-kehitysmpäristöihin tai peliohjelmointiin ja kaksoistutkintokoulutuksessa erikoistut IoT-ohjelmointiin. Peruskoulupohjaisen toteutuksen suuntautumisalueille on rajallinen määrä paikkoja, ja valinnat eri suuntautumisalueille tehdään keskiarvon perusteella. Aikuisten linjalla eli ylioppilaspohjaisessa toteutuksessa valitaan vain osaamisala eli ohjelmistotuotanto tai käytön tuki, ei tarkempaa suuntautumisaluetta.

Tarjoamme datanomikoulutuksessa myös runsaasti valinnaisia tutkinnon osia ja vapaasti valittavia tutkinnon osia, missä laajennat ja syvennät ohjelmointiosaamistasi esimerkiksi PHP- tai C#-ohjelmointikielillä.

Kyber ja pilvipalvelut käytön tuessa

Käytön tuen osaamisalalla syvennytään virtuaalisiin ja fyysisiin tietokoneisiin, tietoverkkoihin ja palvelimiin. Opinnoissa hankitaan osaamista tietoliikennelaitteiden ja erilaisten palvelinten asentamiseen ja konfigurointiin sekä käyttäjien neuvomiseen ja palvelumalleihin, kuten ITILiin. Lisäksi opit hyödyntämään ja räätälöimään pilvipalveluita. Opi hakkerointitaidot, joilla kehität kyberturvallisuutta!


Osallistu peliliigaan: NeSL on oppilaitoksen oma eSports-liiga

Oppilaitoksessamme käynnistyi tammikuussa 2017 oma eSports-liiga, Nordic eSports League (NeSL). Liigassamme pelataan 8 eri peliä eli sarjaa. ESport, eUrheilu eli tietokone- ja konsolipelien pelaaminen on urheilua siinä missä liikuntakin ja siinä parhaimmat voivat luoda itselleen ammattilaisuran. NeSL motivoi opiskelijoita tekemään oikeita alan juttuja. Samalla liigan tarkoituksena on tuoda yhteen opiskelijoita eri eUrheilulajien kautta, sitouttaa ja ryhmäyttää opiskelijoita.

NeSL tuo sisältöä ja mielenkiintoista iltapäivätoimintaa opiskelijoilta opiskelijoille. Lue juttu NeSListä

 


Täydennä osaamistasi vapaavalintaisilla datanomin tutkinnon osilla

unity peliohjelmointi
Pelituotanto: Unity 5 on maailmanlaajuisesti käytetty 3D- ja 2D-pelien kehitysympäristö. Tutkinnon osassa opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan työpöytä- ja mobiilipelejä hyödyntäen Unity5-kehitysympäristöä.

Organisaation kyberturvallisuus: tutkinnon osassa harjoitellaan valkohattuhakkerin taitoja turvallisessa ja laillisessa virtuaali- ja laiteympäristössä. Opi suunnittelemaan ja toteuttamaan organisaation kyberpuolustus!


Hae opiskelemaan datanomiksi

Katso nyt haussa olevat koulutukset