Talous- ja rahoitusalan aikuiskoulutus

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutuksessa voit suorittaa taloushallinnon ammattitutkinnon. Tarjoamme myös valmennusta kirjanpitäjän KLT-tentin läpäisyyn pyrkiville tai muille tilintarkastustietoa tarvitseville.

Talouden alan koulutustarjontamme (klikkaa siirtyäksesi koulutuksen kuvaukseen):
Taloushallinnon ammattitutkinto verkossa etäopiskeluna
KLT-valmennus


Taloushallinnon ammattitutkinto verkko-opiskeluna

myynnin-ammattitutkinto-helsinki-1

Hanki taloushallinnon ammattitutkinto etäopiskeluna oman aikataulusi ehdoilla! Käynnistämme yhdessä Opinahjon » kanssa Taloushallinnon ammattitutkinnon ohjattuna verkkokoulutuksena. Saat käyttöösi Aikuiskoulutuksemme asiantuntijuuden ja tutkinto-osaamisen, kahden kouluttajan kokemuksen, Opinahjon Akatemian verkkokoulutukset ja monipuolisen sähköisen oppimisympäristön.

Taloushallinnon tehtävät monipuolistuvat ja vaatimustaso kasvaa jatkuvasti. Ammattitutkinnolla syvennät ja laajennat taloushallinnon asiantuntemustasi ja avaat uusia näkökulmia taloushallinnon kysymyksiin. Verkostoidut ja hankit yritykseen laaja-alaista taloushallinto-osaamista sekä itsellesi virallinen tutkinnon ja todistuksen ammattitaidostasi. Koulutus sopii sinulle, jos toimit esimerkiksi kirjanpitäjän, talousassistentin, taloussihteerin, reskontranhoitajan tai palkanlaskijan tehtävissä.

Aloita opinnot sinulle sopivana ajankohtana ja suorita taloushallinnon ammattitutkinto verkossa noin yhdessä vuodessa!

Kirjanpitäjä Taija Takanen opiskelee taloushallinnon ammattitutkintoa verkossa. Lue Taijan haastattelu >>

Seuraava taloushallinnon at -verkkokoulutus

TutkintoTutkinto Taloushallinnon ammattitutkinto
Koulutuksen hintaHinta Oppisopimus tai 500 € osallistumismaksu
PohjakoulutusEdellyttää työpaikkaa alan tehtävissä, joissa voit osoittaa osaamisesi
Opintojen kestoKoulutuksen kesto noin 1 vuosi täysin verkkokoulutuksena toteutettuna oman aikataulusi mukaisesti
koulutus_kalenterikuvaVerkkototeutus alkaa syyskuussa 2018 ei lähiopetusta, koulutus toteutetaan verkossa
Hae koulutukseen 17.8.2018 menn. Paikat täytetään hyväksymisjärjestyksessä.

Lisätietoja taloushallinnon ammattitutkinnon verkkototeutuksesta

 

Verkkototeutuksen avulla voit opiskella omaan aikatauluusi sopien ja kotipaikastasi riippumatta. Verkkokoulutus sisältää livenä järjestettäviä webinaareja, pienryhmätyöskentelyä verkossa ja työssä oppimista omalla työpaikalla. Webinaarit valitaan Opinahjon Akatemian laajasta tarjonnasta. Opiskelua varten tarvitset vain internet-yhteyden ja tietokoneen.

hae opiskelemaan
Osaamisalan valinta
Voit opiskella kirjanpitäjän,talousassistentin tai palkanlaskijan osaamisalaa. Valitset osaamisalan sen mukaan, mitä taloushallinnon tehtäviä teet työssäsi.

opiskele merkonomiksi tai datanomiksi
Pakolliset osuudet
Kirjanpitäjän ja palkanlaskijan osaamisalalle kuuluu kaksi pakollista osaa. Talousassistentin osaamisalalla on kolme pakollista osaa.

opiskele Helsingissä
Vapaavalintaiset osuudet
Valitse tutkintoosi kaksi vapaavalintaista osaa. Kaksi vapaavalintaista osaa voivat olla myös pakolliset tutkinnon osat toiselta kuin suoritettavalta osaamisalalta.

Tutkintokoulutus

Käymme yhdessä kanssasi läpi osaamisesi ja työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi. Näiden perusteella valitaan sinulle sopiva koulutuspaketti seuraavasta tarjonnasta:

Opinahjon koulutukset – esimerkkejä koulutuksista:

 • Kirjanpito, Arvonlisäverotus, Työyhteisötaidot, Asiakaspalvelu
 • Tilinpäätös ja veroilmoitus, Tilinpäätöksen liitetiedot
 • Tuloslaskelma, tase ja kassavirta
 • Perinnän faktat ja käytäntö
 • ALV:n käsittely, ALV:n vähennysoikeudet
 • Ostoreskontran hoitaminen
 • Budjetoinnin ja ennustamisen tärkeys, Budjetointi – optimaalinen suunnittelu eri tilanteissa
 • Kassavirtalaskelma
 • Tilinpäätöksen tulkinta, Talouslukujen hyödyntäminen
 • Konsernitilinpäätöksen perusteet, Mitä kirjanpitäjän pitäisi tietää IFRS:stä
 • Investointilaskelmat
 • Toimintolaskenta
 • Osakeyhtiön ja osakkaan verosuunnittelu
 • Esimiehen perustehtävät ja tavoitteet, Motivointi ja innostaminen, Työoikeutta esimiehille

Tutkinto suoritetaan näyttöinä

Verkkototeutuksessa taloushallinnon ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä omissa työtehtävissä. Jotta voit suorittaa tutkinnon, sinulla tulee olla alan harjoittelu- tai työpaikka joko opiskelupaikkaa hakiessasi tai viimeistään näyttöjen toteutusvaiheessa. Koulutusohjelmaan sisältyy KauppakamariTiedon palvelu. Katso lisätietoja Aikuiskoulutuksen usein kysytyistä kysymyksistä »

Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittaminen verkko-opiskeluna kestää keskimäärin vuoden. Voit opiskella oman aikataulusi mukaisesti. Jokaiselle räätälöidään henkilökohtainen opintopolku ja aikataulu. Opiskelua varten tarvitset nettiyhteyden, tietokoneen ja Skype for Business mahdollisuuden.

Oppisopimus tai 500 € osallistumismaksu.

Seuraavan koulutuksen haku alkaa 7.5.2018 ja päättyy 17.8.2018. Otamme sinuun yhteyttä saatuamme hakemuksesi. Hakulinkin löydät tältä sivulta koulutuksen kuvauksen alta, tärkeät tiedot -kuvaketaulukosta. Aloitus 4.9.2018.

 

Kysy lisää taloushallinnon ammattitutkinnosta ja tulevista toteutuksista:
Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | 044 775 6376 |
Kirsi Järvinen, koulutusjohtaja | 040 751 3008 |

 

Katso taloushallinnon ammattitutkinnon verkkototeutuksen esittelyvideo!


Valmennus KLT-tutkintoon

Seuraava KLT-valmennus alkaa 3.5.2018.

Ilmoittaudu koulutukseen 24.4.2018 mennessä

KLT-tutkinto on kirjanpidon ja laskentatoimen asiantuntijatutkinto. Tilitoimisto voi hakea auktorisoiduksi Taloushallintoliiton jäseneksi, jos tilitoimistossa on KLT-tutkinnon suorittanut vastuuhenkilö. Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutuksen Valmennus KLT-tutkintoon parantaa mahdollisuuksia läpäistä KLT-tutkinnon tentti. Kehittämäämme valmennusta on toteutettu erinomaisin tuloksin jo vuodesta 1999.

Lisätietoja KLT-valmennuksesta:

Valmennus KLT-tutkintoon on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat läpäistä KLT-tentin ja tulla auktorisoiduiksi KLT-kirjanpitäjiksi tai saada auktorisoinnin omalle tilitoimistolleen. Valmennus sopii erinomaisesti myös kaikille, jotka haluavat syventää ja päivittää kirjanpidon, laskentatoimen ja yritysjuridiikan osaamistaan.

Toteutus joustavana aikuiskoulutuksena

Valmennuksessa KLT-tutkintoon tiiviit valmennuspäivät ja etäopiskelu vuorottelevat oppimisprosessia tukien. Valmennuksen soveltamistehtävät vastaavat sisällöltään ja vaatimustasoltaan KLT-tentin tehtäviä.

Valmennuspäivissä syvennetään kuhunkin teemaan liittyvää teoriaa ja ratkaistaan aikapaineella uusia tehtäviä, jotka kytketään teoriaan, lainsäädäntöön
ja alan ohjeisiin. Päivän päätteeksi tutustutaan seuraavaan teemaan ja tenttikysymyksiin sekä saadaan uudet etätehtävät.


Kevään 2018 koulutuksen sisältö:

 

Tyytyväisyystakuu: Voit osallistua veloituksetta ja ilman sitoumuksia pelkkään johdantopäivään! Mikäli koet johdantopäivän perusteella, ettei koulutus ole sinua varten, voit peruuttaa osallistumisesi vielä johdantopäivän jälkeen.

Johdantopäivä to 3.5.2018

 • lähdekirjallisuus
 • tenttitehtävien päätyypit
 • luku- ja vastaustekniikat

Saat tietoa tutkinnosta ja valmennuksesta KLT-tutkintoon sekä käsityksen siitä, mitä korkeatasoinen taloushallintoalan ammattilaisuus on, ja mikä on oma lähtötasosi tentin vaativuustasoa ajatellen.

Kirjanpito ja tilinpäätös la 19.5.2018

 • kirjanpito ja vaativat kirjaukset
 • tilinpäätöksen rakenne
 • kirjanpitolainsäädäntö

Tilinpäätös ja yhtiöoikeus la 9.6.2018

 • tilinpäätös ja sen suunnittelu
 • eri yritysmuotojen oikeudelliset kysymykset

Konsernitilinpäätös ja yritysrakenteet la 4.8.2018

 • konsernitilinpäätöksen laatimisvelvollisuus ja -edellytykset sekä eliminoinnit
 • IAS/IFRS -kysymykseterilaiset
 • yritysrakennekysymykset
 • kirjanpidon ja verotuksen näkökulmasta

Verotus ja yhtiöoikeus la 25.8.2018

 • yritysverotus
 • arvonlisäverotus
 • ennakkoperintä
 • yhtiöoikeus

Kustannus- ja kannattavuuslaskenta la 8.9.2018

 • kustannus- ja kannattavuuslaskenta
 • evästys KLT-valmentautumisen loppusuoralle

Kertauspäivä ja harjoitustentti

Varsinaisten valmennuspäivien lisäksi voit osallistua kertauspäivään 10.9.2018 ja KLT-tenttiä simuloivaan harjoitustenttiin 15.9.2018. Kertauspäivään ja harjoitustenttiin on erillinen ilmoittautuminen.

Valmennus pidetään Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa osoitteessa Rautatieläisenkatu 5, 00520 Helsinki.

Kouluttajana toimii KTM Kari Alhola. Karilla on laaja ja monipuolinen kokemus taloushallinnon tehtävistä, taloushallinnon ja johtamisen konsultoinnista ja koulutuksesta sekä veroasiantuntijatehtävistä yli 20 vuoden ajalta. Kari toimii talouden hallinnan konsulttina sekä veroasiantuntijana lukuisille yrityksille ja yhteisöille omien yhtiöidensä Alhola Consulting Oy:n ja Profiducia Oy:n kautta. Lisäksi hän toimii useiden yritysten ja yhteisöjen hallituksessa sekä mm. advisory boardin jäsenenä.

Kari on kirjoittanut noin 20 kustannettua kirjaa verotuksen, kirjanpidon ja tilinpäätöksen sekä talouden ohjaamisen ja johtamisen alueelta. Lisäksi hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita taloushallinnon ja verotuksen alalta alan ammattilehtiin.

Viimeisen hieman yli 10 vuoden aikana hän on toiminut mm. verokonsultointiyhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana sekä Pretax/Accountor Groupin johtoryhmässä ja johtotehtävissä. Tätä aiemmin hän on ollut nykyisen Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koulutusalajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä useita vuosia.

Kari Alhola on toiminut Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutuksen KLT-valmennuksen kouluttajana jo vuodesta 1999.

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Aikuiskoulutuksen valmennus KLT-tutkintoon kestää vajaa 6 kuukautta.

KLT-valmennuksen hinta

 • valmennus (6 päivää) : 1 650 € + alv 24 %
  Hinta sisältää valmennuksen, monipuolisen tehtävämateriaalin ja ohjauksen tenttikirjallisuuden opiskeluun. Lounas ja iltapäiväkahvi sisältyy hintaan lauantaivalmennuspäivinä.
 • kertauspäivä: 245 € + alv
 • simulaatiotentti: 150 € + alv

Hakuaika varsinaiseen KLT tenttiin: lisätiedot Taloushallintoliitosta »

Kysy lisää ja tiedustele tulevista KLT-valmennuksista
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori
040 726 1255 | tea.huikko(at)businesscollege.fi